Nystart

Jag är på G, på hugget ja faktiskt uppfylld av inspiration! För några dagar sedan då jag gick från min kurs in mot stan för att ta bussen hem så såg jag plötsligt ett järtecken. Himmelen var riktigt blå och solen värmde nästan, då jag tittade mot husväggen jag gick förbi så såg jag några gula små tussilagon.

Det kommer bli vår. Inte nu och inte snart men den kommer även om det nu känns som evig Mordor. De fröer jag satt har även de tittat upp. Alla utom en.
Min chiliodlar passion är återuppväckt!

Det började förra året då jag genom facebook blev nå så infernaliskt utsatt för Görans chilllande och så hände det, jag blev frälst. Det går att odla chili här i våra trakter det går till och med att göra så som jag gjorde.
Börja i Maj istället för i februari och driva upp en hel del utan belysning och vulkaniska stenar. Men det går inte lika bra nej.
Med vintern vissnade mina entusiasm i kapp med mina forna stoltheter, några klarade sig och jag vet nu till nästa vinter att en del bör man klippa ner. Jag har planer på att skaffa växtbelysning, inreda ett akvarium för chiliodling och drömmer om ett växthus.

De som jag sått hitintills i år och som kommit upp (tror det var förra helgen) är.

*Habanero Lemonx1
*Basillia Bajio x3
*Penis pepparx1
*Thai Dragon x3
*Trinidad Scorpionx1
*De Bortglömda Serrano Tampiquenox2

Lyser ännu med sin frånvaro.

* Penis peppar, satte två stycken
* Vit Habanero
* Orange Habanero

Detta glädjer mig stort att så många visat sig på så kort tid men nu återstår det svåraste, att få dem att att fortsätta växa trots närmast totalt mörker. Jag har inga större problem att få de att gro då jag har golvvärme inne på toan och ställer krukorna direkt på golvet. Där är det varmt och gosigt och precis vad de små fröna behöver för att gro. Nu behöver de ljus och det har jag dessvärre sämre med.


Kommentarer
Postat av: Porran

Ok ok, jag kan inte komma över att det finns något som heter "penis peppar". Från vem och i vilken skala har den fått sitt namn?

2012-03-08 @ 22:29:02
URL: http://envanligtristsida.blogg.se/
Postat av: HensHöghet

überlycklig över kommentaren så var jag tvungen att göra ett inlägg åt dig porran. ;-)

2012-03-08 @ 22:46:49
URL: http://pyromara.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0