Barn burqa efterlyses!

Nu håller Micke på att montera ihop spjälsängen dagarna är nu helt förbi då lillan själv får ligga i vår säng och sova.
Tills dag har det funkat utmärkt, när hon vaknar till så har hon ropat och då evt fått tutte och somnat om eller blivit upptagen.

Nu skrek hon det mest hjärtskärande vrålet, vi rusade upp och fann henne på golvet.

rammlat ur sängen

Hon hade krypit över täcket vi lagt som vall och slängt sig över sängkantet samt landat på ansiktet. Blodet rann ur den röda svullna näsan och pannan blev röd.

På sjukvårdsådgivningen lugnade dom oss och menade att vi ska hålla utkik efter hjärnskakningsymptom, men att det är sällan ett fall från sängen gör skada.

Nu lyckliga och lättade över att lillan skrattar, ålar och mår bra så har vi lite ångest över att ta vårat härjade barn på ICA, ser ju ut som att hon fått stryk.


Trots protester från min bättre hälft så tänker jag nu uppdatera för att berätta om utvecklingen med operation skruva spjälsäng.

Eftersom lillan inte längre kan ligga själv och sova i våran säng dagstid så blev det till att göra iordning spjälsängen.
Den har stått monterad sedan graviditeten men inte används till annat än att hänga tvätt på.
Tanken var nu att höja upp botten så det skulle bli lättare att lägga ner lillan när hon somnat för att på så vis minska störning.

Sagt och gjort karln börjar skruva men ganska snart så förstår jag att botten kommer bli för högt upp och att det i så fall kommer inebära livsfara för vår dotter.
Karln håller inte riktigt med utan fortsätter projektet.

dödsfällan  Dödsfällan

Eira är numera en hejjare på att resa sig upp om hon har något som till exempel spjälsängsspjälor att dra sig upp emot. till slut efter att ha blivit överbevisad så fick pappsen göra om och göra rätt.

Kommentarer
Postat av: Carola

Ett litet tips inför ICA-besök & liknande... Sätt på ungen en sele!!! Har hört om mer än en unge som lyckats trilla ur kundvagnarna, & ljudet av deras skallar mot det hårda golvet i en affär, & från den höjden, det är inget man vill höra. En sele är en billig försäkring mot sånt.

2009-05-04 @ 23:23:11
Postat av: Gmoll

mm det är nog en jäkla god idé hade henne idag för första gången i kundvagnen på ica och vi insåg även då att det oxå kan vara farligt.

2009-05-04 @ 23:30:54
URL: http://pyromara.blogg.se/
Postat av: Anaiah

Ni måste nog sänka sängen omgående, på föräldragruppen talade de om det redan när barnen var 6 månader. Hon ser ut att lätt kunna häva sig över den där kanten om hon vill, tyvärr...

2009-05-05 @ 06:46:22
URL: http://anaiah.blogg.se/
Postat av: Anaiah

Oj, sorry. Såg nu att ni redan hade sänkt. Disregard my previous comment.

2009-05-05 @ 06:47:21
URL: http://anaiah.blogg.se/
Postat av: Carola

Ja, jag har sett flera ungar som ställt sej upp på de där sitsarna i kundvagnar, & det ser verkligen skitläskigt ut. De kommer så himla högt upp åsså... & trillar de så hinner de slå runt, huvudet är ju det tyngsta på dem, så de landar ju på skallen, fy!!!

2009-05-05 @ 09:23:03
Postat av: Moster

Naaw vad stor mosters lillprupp har blivit! =D

2009-05-05 @ 21:01:46
Postat av: Anonym

Det var inte så länge sedan som vår son trillade ner från våran säng. När jag ringde sjukvårdsupplysningen sårekommenderade de att jag skulle gå in och kittla honom under fötterna, när han sov. Det skulle räcka med att jag gik in en gång efter en halvtimmas sömn, bara för att se att allt var okej... jag tror jag var inne och kittlade honom 20 gånger!!! Hahaha! Inte lite hispig jag var och pojkstackarn fick kraftigt störd sömn.

2009-05-09 @ 18:35:04
Postat av: Berit

Förlåt! Jag menade inte att vara anonym...

2009-05-09 @ 18:36:35
URL: http://www.kletskiten.wordpress.com
Postat av: Gmoll

Berit

Hehehe! Ja visst lir man lätt hispig när de kommer till de smås väl och ve.Nu hade vi tur att Eira var så pigg och vaken efter fallet, hade hon varit sömnig så hade det nog blivit in på akuten i panik! :-DLite rolgt i eländet är att hon började surra så efter smällen, vi skämtar om att talcentrat måste fått sig en knuff..

2009-05-09 @ 23:43:05
URL: http://pyromara.blogg.se/
Postat av: mikaela

usch så jobbigt det låter. inte roligt att slå sig :(Fast vad har burqa med saken att göra? Den skyddar ju inget?

2009-06-01 @ 22:57:48
URL: http://gwendolenthegood.blogspot.com/
Postat av: Gmoll

mikaelaja det har varit en period med många blämärken nu, men jag har nu även märkt att hon fått mtcket mer kontroll över kroppen så fallen har blivit färre.s burqan skulle vara till skydd så folk inte tror att jag slår henne.

2009-06-02 @ 00:05:06
URL: http://pyromara.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0