Spya i bh:n

Varför lyckas lillan så ofta spy i min bh?

Jag menar hon kräks inte ofta men när hon spyr så får hon då till det.
Problemet hade varit litet om jag nu ägde en massa bh:ar, men eftersom graviditeten och amningen har  gett mig gigantiska tuttar så har jag bara en Abedicta amningsbh i storlek F som endast är lite för liten.
Självklart så har jag fler amningsbh:ar men de är mycket mindre och gör så det ser ut som att jag har fyra pattar och så är de jävligt obekvämt att stuva in dom i för små tuttekassar.

Det är inte roligt att köpa underkläder när man drar F i kupstorlek, jag skiter fullständigt i hur bh:arna ser ut men vill ha dom bekväma med breda axelband och stadiga kupor. Inte så hårda krav kan man tycka men de få som passar kostar på tok för mycket.
Gårdagens dåliga humör fick sin förklaring idag då mensen kom.
Min menstruation har verkligen förändrats sedan jag vart gravid, förr så fick jag tydligare förvarningar i form av smärtor.
Ska väl inte klaga har ju kvar min PMS men jag fattade ändå inte vad som var på G.

I dag känns känns allt mycket bättre, eftersom det är min namnsdag så fick jag  av karln,en blomma  en semla och Amigo shoklad eftersom jag har mens.

Jag har haft sex med en kändis gissa vem!!

Är nog en rubrik som kan locka folk till att läsa till och med min blogg så jag testar...

Hehe ja nu är jag har din uppmärksamhet så skulle jag vilja behålla den ett litet tag till, erkänner att det var ett billigt knep men det är för en god sak.

Förhoppningsvis så kanske du nu kommer att göra det jag gjorde igår efter att ha läst  ett blogg inlägg i

http://enligtemma.wordpress.com/

Emma bloggade igår om organdonation och hade en länk till livsviktigt.se där man kan anmäla sig till att bli organdonator och det tycker jag att du som läser detta ska bli.

Jag är en väldigt lat och bekväm person som dessutom har vivisection som fobi, men vad ska man egentligen med kroppen till när man har dött?
Tycker det känns riktigt bra nu när jag tänker på att min död kan ha en betydelse för någon annan, kanske till och med rädda liv.


Anmäl dig till donationsregistret
http://www.donationsradet.se/templates/DR_Page____356.aspx

Elak men snäll

Min dotter har tydligen ett jäkla humör och sista veckan så har hon känt efter och levt ut sin bebisfrustration på ett vis aldrig för mig tidigare skådat.
Ingen motgång är för liten för att inte vara värdig ett, illtjut ,gnäll eller skrik och det märks att hon har det jobbigt med sig själv.

Helst så vill hon vara i famnen och ha mitt hår i munnen, den tossiga lilla damen tror att mitt hår är hennes snutte. Kanske kände hon idag av att jag inte har varit helt lycklig för när hon stod vänd mot mig i min famn  så tog hon ut mitt hår ur sin mun och tröck in det i min.

                                        

Jävla kukdag!

Så känner jag rent spontant om jag ska sumera den här dagen. Egentligen så skrev jag först fittdag men ändrade då jag tycker det klingar för positivt.

Hur trött kan man bli innan hjärnan smälter? Internet har bråkat för mig och jag bara småhatar den här dagen!
Hata är ett väldigt starkt ord så även fast jag rubricerar dagen som en jävla kukdag så är det ännu inte en  fullt ut hatad sådan.SilverKalla
                
  En SilverKalla jag köpte idag i ett försök att bli gladare.           


 Jag önskar verkligen att jag vore duktigare med växter, tycker det gör ett hem så ombonat och mysigt med grönska.                               

Nu i vinter har jag fått slänga iväg ett flertal växter trodligtvis så är det en mix av försummelse och iskalla dragiga fönsterplatser.
Expediten jag handlade av menade att när det är så kallt som vi haft det i vinter och om man har kalla dragiga fönster så trivs nog inga växter alls där.

Som andras ungar

Vårat barn är ett speciellt barn och bättre än andras, kanske inte en helt unik syn på sin avkomma men så är det, Eira är verkligen åtminstone lite bättre än gemene barn.
Redan i magen så kallade vi henne superbebisen, att överleva i min klantiga kropp är verkligen ett bevis på egenskaper utöver de vanliga.

Jag ramlade tidigt i graviditeten nedför trappen och fortsatte stå på näsan med jämna mellanrum, jag är nu tidernas klantarsel och väl medveten om det så var jag försiktig för lillans skull. När jag gick ned för trappen så höll jag i räcket och smög ned med stora varsamma kliv.

Väl utanför mig så fick vi hennes unika natur bekräftad, inte nog med att hon var sötare ( jepp helt objektivt) än de andra bebisarna på BB hon var även lättröstad
När de andra ungarna skrek otröstligt så räckte det med att man pratade lugnt med våran superbebis och smekte henne över huvudet så lugnade hon ned sig och vart nöjd.

Så har det fortsatt hon har visat sig vara ett gladlynt och sällskapligt barn som älskar när familj såväl som främlingar ler och pratar med henne.
Förståndig som hon är så hon ju alltid förstått att skrika bara är jobbigt och att en kärleksfull hand och ögonkontakt med en vuxen är vad som behövs när man är liten och ledsen.

                                         Lillan nyfödd


Alltså så var det, nu skriks det hejvillt röstens gränser och möjligheter utforskas och brådmogen som hon är så har hon nu börjat bli blygg och folkskygg. Grinade stora tårar och skrek härom sist när vi var och hälsade på brorsan och hans assistent.
Förfärat borrade hon in ansiktet i min hals när det gullades så vände hon sig bort, den utstäckna armen slogs bort och hon var större delen av tiden bara nöjd hos mamma.


Hjälp hon börjar bli som andras ungar!

facebook

Som många många andra så har jag ett konto på facebook. Jag loggar in några gånger per dag läser uppdateringar, ignorerar inbjudningar till diverse onödiga groups och kommenterar samt svarar på meddelanden.

En av sakerna med facebook som ska vara så bra är att man ska kunna hålla kontakt med och hitta gammla vänner.
Jag är då inte vän med hälften av de jag har i min vänlista tror nog jag hejjar på de flesta om vi skulle mötas ute men jag har även i "smyg" tagit bort några mig helt okända filurer som addat mig.
Kanske är det någon man surrat med i fyllan, en bekants polare man hade ett förtroligt fyllesnack med en het sommarnatt 1996.
Eller ännu värre kanske någon man i fyllan och villan tyckte var het hånglade med och sen aldrig mera har mött. *ångestframkallande jävla skit*

Jag har vid flera tillfällen läst om de som mår dåligt på grund av facebook. Va?! Vart finns sånna nissar undrar du kanske nu. Jo självklart är det fl:are alltså folk som hänger på www.familjeliv.se.
På samma forum i en tråd för att trösta en stackars ts som kände sig ensam och opoppis pga få vänner på fb beskrev en tjej vänsammlar fenomenet på facebook som liknande en lågstadieelevs sammlande på exempelvis suddgummin.Det myllrar av spel och trams på facebook och det händer lätt att man befinner sig i något fånigt vampyrspel utan att man ens förstått att man gått med.
Känner du dig ensam och liten på fb så gå med i ett spel, i syrrans klan/pakt/lag eller  vad det nu är så addar dom varandra för att få poäng. Tror att hon nu har en så där 500 "vänner".

Jag sitter och svarar på frågor om vännerna mina i något som heter   Vänfakta (internationell version) , kan tänka mig att det är ett ypperligt sätt att göra sig ovänner med folk eller trampa någon stackare på tårna.
Det går ut på att man svarar på frågor om sina vänner.En bild på en kommer upp med en fråga ex
- Tror du att Sandra fritjovsson drogat sig med smärtstillande, eller tycker du att Torsten stelkramp är ful?
Svarsalternativen är så enkla som ja eller nej men så kan man även välja att göra en enkätundersökning.
 
Alltså du kan göra en undersökning som publiceras hos "vännen" där folk får rösta och kommentera vad de tycker i frågan, kanske inte så roligt alla gånger speciellt inte om flera tycker att Torsten stelkram är en fuling.
Man kan gå in och se vad folk har svarat om en och det är väldigt intressant, fiffigt nog så är det dolt vem det är som har svarat så vill man veta vem som tycker att man skulle passa i tights så får man betala med poäng som man tjänar genom att svara på frågorna. 1 poäng per fråga är det, men man kan även köpa poäng på riktigt via paypal.
Jag satt som en dåre och svarade på vad jag tror om folk och fä, var tvungen att få en 78poäng för att kunna betala och se vem som trodde att jag deltagit i en orgie.

http://smultrontroll.blogspot.com/

Min avkommas bildblogg

Tack snälla Lady Dahmer!

Bloggen har fått ett rejält ansiktslyft tack vara att den otroligt snälla Lady Dahmer förbarmat sig över mig.
Har ni inte redan hittat till hennes blogg så spring genast dit och insup hennes genius.


http://ladydahmer.blogg.se/


Fönsterfägnad

Jag tillhör skaran som hatar att tvätta fönster egentligen är det praktiskt då jag även hatar insyn. Karln vill ha persienerna uppdragna och jag vill helst ha de nere men vickade.
Jag är faktiskt så pass snuskig att jag i regel bara tvättar fönstrena en gång och det sker i samband med flyttstädningen.


I slutet av graviditeten så kändes det plötsligt viktigt för mig att få dom putsade visste ju inte riktigt när den lilla skulle behaga komma ut , när man har en nyföding så kommer ju en bvc  sköterska på ett hembesök.
Ve och fasa om fönstrena då skulle vara skitiga, så karln fick då slita ont och putsa på. Två dagar efteråt så sket en mås två rediga blajor på köksfönstret.

                                                


Moderskapet har förändrat mig på många vis märker det bland annat när jag ser på våra skitiga fönster, känns åter igen viktigt att få de rena.
Är inte det något alla bebisar vill ha, rena fönster?

Bajsbarnet

När Eira var en så där 2-3 månader så fick jag idén att föreviga hennes tokroliga lilla profil.
Tidigare på dagen så slog hon sitt skitanedsigsjälvochsinmor rekord och hela kroppen var inpackad i bajs. Det var verkligen en minnesvärd  dag, höll  på att tappa henne i golvet för hon var så hal av bajs. Micke skulle jobba och sov så jag smög ned henne i badrummets handfat och trodde så att jag fick henne helt ren.
Några timmar efter att bilderna tagits så kollade jag igenom dom på datorn och såg att jäntas öra var fullt av bajs sedan förmiddagens bravad.
Och mycket riktigt när jag kollade till henne så hade hon fortfarande örat fullt av intorkat senapsbajs.

Skita med barnet i famnen

Min vardag är oftast precis som jag vill ha den trist och trygg, dagens höjdpunkt i upplevelseväg var när jag sket med lillan i knäet.
Eller rättare sagt så hade jag henne i bärselen, hon brydde sig inte det minsta om ångorna som spreds plumsen mot porslinen fisarna eller att jag torkade mig i röven. När hon tappade sin leksak då skrek hon.
Nu mår jag illa har tryckt i mig en halv sats med  http://www.youtube.com/watch?v=1Vb_FY_mDNI 
Mitt godsaksberoende börjar bli skrämmande måste ta tag i det snart.

Nick

Valde att namnge bloggen till pyromara.blogg.se, varför?
Därför att jag är ett klantarsel och usel på att hitta på fantasinamn och nick, brorsan började kalla mig PyroMara efter att jag för andra gången hållt på att elda upp hans kök och han visste att jag brukade kalla mig själv för Mara i vissa data/onlinespel.

Nu senast när jag började försöka blogga tog jag en del av mitt nick på ett internetforum, hänger i perioder mycket på familjeliv.se och kallas där av en del för gmoll därav betraktelseri-gmoll.blogspot.com.
Jag suger verkligennär det kommer till att namnge "mig själv" om det så gäller forumsnick, spelkaraktärer eller bloggnamn, då står min fantasi som brukar omtalas som stor och levande still.

Vart ju till slut "tvungen" att testa på World of warcraft och av någon konstig anledning så fick jag för mig att spela en manlig alv, alla vet ju att alver i spel är fega bågskjutande svåra fjollor,men men alv vart det och sen blev allt väldigt svårt. Va fan skulle fanskapet heta?! Knappast något tufft kort och kärnfullt.

Vet inte hur länge jag satt och korkat bara glodde och desperat försökte få fram ett namn, en gång tidigare har jag i ett pc- spel spelat alv han var blond snygg och töntig så  Lekhoras föll då som ett naturligt val gillade det namnet skarpt men det kändes nu fånigt att återigen använda det.

kom att tänka på det där med hur namn låter och hur de kan uppfattas om man inte vet vad de betyder.
 En bekant sedan tonåren berättade att hennes katt hette Insulin, Öh Va då, Why?  Tyckte jag och polaren..
Ja Insulin tar min mamma för sin sjukdom och alla barn som frågar vad katten heter tycker att det är så fint, dom vet ju inte vad det betyder.
Till slut fick min fjantAlv heta Insulinfin och kan man tänka sig något mera alviskt svårklingande namn?

Apropå namn

Min hund heter Wynja hur svårt är det att förstå? Jag bara undrar eftersom det är sällan en vuxen som frågar efter hennes namn sedan har förstått rätt, medans det är så betydligt lättare för ungar.
Som de rena ark de är så får de inte Wynja till Brynja eller Mynja Menja osv, nej de hör på en gång.

                                              Jycklot 
Wynja nyss fyllda 8 år

Ny blogg

Upptäckte att det är lite kul att blogga men eftersom min förra blogg som jag nu flytt ifrån låg tillgänglig för familj och släkt på mitt blogspotkonto så känns det skönt att nu starta en ny. Så välkommen till min nya mer öppenhjärtliga blogg!

                                               dagnok

RSS 2.0