Amman Mammar på..

Börjar fundera på om vi egenligen inte har amningsproblem, inte på så vis att lillan äter för lite eller att min mjölk ej är näringsrik.
Har vi problem så är det tvärtom Eira är nu 8 månader och hon skyr mat, hon smakar gärna men lipar eller spottar ut det. Oavsett konsistens så åker det mesta ut.

Börjar bli lite orolig och tankarna går snurrar runt om hon kan ha problem med halsen, hon har ju fått smakisar i 4 månader nu men verkar inte förstå hur man gör eller att man ska svälja maten.

Vissa äter smakisar lillan spottar ut dom.

Problemet är nu inget riktigt problem lillan äter bra av bröstmjölken men det känns som att hon är den enda 8 månaders bebisen som enbart lever på amning.

 

Kommentarer
Postat av: Anaiah

Simon gjorde ju exakt sådär också och det var inget vi oroade oss för, men så när vi blev sjuka (och hade 4 förkylningar på raken) gick han ner i vikt och det var först då som behovet för annan mat kom. Antagligen blev min mjölk mindre näringsrik (eftersom även jag var väldigt sjuk väldigt länge) och efter det räckte det helt enkelt inte längre. Pluss att jag fick sår av hans tänder.Men i alla fall, så länge hon går upp i vikt och hon mår bra finns det knappast någon bättre föda som hon kan äta. Passa också på att njuta av att hon fortfarande luktar bebis, så fort de börjar äta mat börjar de lukta barn i stället.Det finns barn som lever på björstmjölk/ersättning till de är över året och ändå klarar de sig utmärkt. Intresset för mat kommer infinna sig, men fortsätt att öva lite då och då så hon inte är helt obekant med begreppet i alla fall.

2009-05-14 @ 07:08:53
URL: http://anaiah.blogg.se/
Postat av: Berit

Har du testat att låta henne leka med maten? Det hjälpte oss jättemycket. Bobben fick kokta grönsaker (tex. ärtor, majs, paprika och morötter) som han fick sitta och pilla och smaka på. Han fick även småbrödbitar och majsbågar att gnaga på (han har två tänder). Han tyckte att det var roligt och stoppade så klart grjerna i munnen, vilket gjorde att han fick testa olika smaker och konsistenser i sin egen takt. Kan tillägga att (som du redan vet) så ammar jag honom lite fortfarande.

2009-05-14 @ 10:17:30
URL: http://www.kletskiten.wordpress.com
Postat av: Gmoll

anaiah

Det är så skönt när man har amningångest att du hoppar in och lugnar ner en :-)

Ska ta och beställa en tid för att väga lillan på bvc, har ju lite oro för att hon kan ha gått ned.

Karln håller inte med och menar på att hon är tjockare än någonsin och förhoppningsvis och trodligen så har han rätt.Det är mysigt att amma och otoligt behändigt är nöjd med hur väl det funkar, men det är just oron över att det ska vara något fel på henne eller att hon får i sig för lite näring som spökar för mig ibland.

Beritjepp hon får lajja smeta och kleta vi har nog gjort allt för att locka fram ett intresse.

Vi har till och med brytit mot våra egna "regler"

Och ta på fan kanelbulle gick ju ner med stort välbehag, iallafall i små mängder.Majskrokarna tyckte hon var spännand etill att börja med men inte att svälja och sen så lessnade hon.

Mackor med massa smör och våfflor tycker hon är ok att suga på.

Vi har nu hållt på i 4 månader med väldigt liten progress.Men men hon ser då ut att må bra bara jag inte tittar med mina nerviha hönsglassögon :-)2009-05-14 @ 13:51:09
URL: http://pyromara.blogg.se/
Postat av: Berit

HAhaha! Vad jag känner igen det där... "Bobben ska inte få något onödigt socker innan han är två år" Jo men tjena! Det har vi väl brutit emot ca 1000 gånger nu. Man är bara så jädra glad att han får i sig någonting...

Hoppas att det vänder nart för er i alla fall!

2009-05-15 @ 21:16:53
URL: http://www.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0